De økologiske vine

 

 

Salget af mine vine går idag primært til Horeca-kunder. 
Jeg servicerer Restauranter, caféer og vinbarer rundt omkring i Danmark

 

 

Om Vinimporten

Et tilfældigt møde med en italiensk vinbonde blev startskuddet til Hargaard Vinimport, som siden 2005 har importeret vine af økologisk dyrkede druer til Danmark…

Under en sommerferie i Toscana i Italien besluttede familien Hargaard fra Thyholm sig for at køre et par kilometer væk fra campingpladsen i Chianti Classico vindistriktet og op ad bjergvejen. Målet var, som for så mange andre turister, at finde en lille lokal vingård og købe et par flasker vin med hjem til minde om feriestedet.

Med besøget i 2003 blev der skabt en tradition, for nu regnes der med danskerne hvert år, når druerne skal plukkes. Det er således blevet til et nært bekendtskab mellem de to familier – og en aftale om, at den tidligere kommis fra Hvidbjerg skulle arbejde på at få de italienske Chianti Classico vine på bordet i danske hjem, og at vinbonden selv skulle komme til Danmark og introducere dem. Det skete i januar 2005, og herefter har fragtmanden fået Toscana-Thyholm som fast rute.

Siden er der kommet en hel del andre vine på hylderne i importfirmaet i Floulev. Vinene er ikke længere kun italienske, men bl.a. også spanske, franske, østrigske, tyske og portugisiske. Fælles for dem er dog, at de alle er fremstillet af økologisk dyrkede druer. Og Bent har også ændret konceptet for, hvordan de økologiske vine finder vej til danskerne. Men selv om det primært er Horeca-kunder, bliver det også til mange fortællinger om vinenes tilblivelse, når der laves smagninger rundt omkring i landet.

Se et lille indslag fra efteråret 2015 om mødet mellem Lorenzo og Bent

se her

Denne hjemmeside anvender cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på siden. Læs mere her

Ok