Nu er det sommer, og de kolde, røde hitter! 

Tendensen er klar!

I de senere år har vi søgt efter lettere vine, lav-alcoholvine og køligere vine. For få år tilbage boomede salget af rosé, og helt generelt er der øget salg af hvidvine. Men også de lettere røde vinder ind. Det er naturligvis årstidsbestemt, men ikke kun om sommeren sælges der røde, lette vine, som også egner sig til at blive serveret lidt køligt. Det hænger naturligvis også sammen med, at vore madvaner ændrer sig. Mere let mad, mere grønt, fravalget af kød osv. kalder på nye vine..

Nu er det sommer, og de kolde, røde hitter.

Jeg har sammensat en kasse med 3 vine, som alle egner sig fortrinligt til at blive serveret køligt. Ikke kun egner de sig til det. Et par stykker af dem bør serveres køligt. Det gælder den italienske og den tyske, hvor jeg ikke tøver med at starte ved 10 grader. Rhonevinen lander nok på ca 14 grader, men vær ikke bange for at starte lavere. Så oplever i friskheden og udviklingen undervejs.

Sorsei Bardolino
I Veneto i Italien producerer Cristiana Bertilli denne livlige og saftige Bardolino. Farven er rubinrød. Duften er intens og der fornemmes ribs og kirsebær samt noter af rosenduft. Absolut en velegnet aperitifvin eller det sikre valg til en god pizza.

Stülb Spätburgunder
Fra Weingut Stülb i Mosel har vi den tyske pendant til Pinot Noir. En feminin og elegant drue med en skøn og nærmest silkeblød fornemmelse i munden. Spätburgunder er en flot dame fra Mosel. Det har ofte været mit valg, når vi gerne ville finde en rød til skindstegt fisk som fx makrel, multe eller kulmule. 

L’embisque Cotes du Rhone Plaisir
Gaide fra det franske hus L’embisque har lavet en særlig saftig, sensitiv Rhone, som afkølet sagtens kan bruges til aperitif eller som grillvin på en lun sommerdag. Farven er granatrød. Der er kraftige aromaer af røde bær som hindbær og stikkelsbær samt antydning af kanel. Vedvarende smag og slut med noter af solbær og bløde tanniner.

 

Kasse med 6 flasker – 2 af hver – kr. 485,- afhentet efter aftale i bixen
Kasse med 6 flasker – Leverer til din dør – også evt. sommerhus kr. 585,-