Sugame Rosato, 375 ml

Kultvinen fra Sugame

Log ind for at se priser og købe ind her
Kasse m. 12 stk.

kr. 300.00

Normalpris pr. stk. kr. 59
Bemærk: Vi sælger kun denne vin i hele kasser á 12 stk.
Hus: Antico borgo di Sugame
Bonde: Lorenzo Miceli
Region: Toscana
Land: Italien
Varenr.: 102
Varenummer (SKU): 102 Kategorier: , , , , ,

Det er lige spændende hvert år. Spændende hvordan Lorenzos Rosato tager sig ud og spændende, hvor mange flasker, den gode bone vil lave. Vi er med i marken, når beslutningerne tages, og tager ofte 75 af denne vin til Danmark. For her har den stamkunder.
Lorenzo og Catrina driver den toskanske gård Antico Borgo di Sugame, som ligger i hjertet af Chianti Classico distriktet mellem Firenze og Siena. De 5,5 hektarer naturligvis primært sangiovese – vi er jo i Chianti Classico distriktet – men Lorenzo har også selv plantet en smule Cabernet Sauvignon og Merlot. Selv om de fleste Sangiovesedruer bliver til Classico-vine, laver Lorenzo også hvert år lidt rosé. Og desværre alt for lidt. For siden den allerførste Sanioveserosé blev tappet i Sugame, har den bare udviklet sig til at blive en kultvin – ikke mindst i Danmark.
Druerne blev plukket i september, og hver aften på høstdagen blev skallerne siet fra saften, så den ikke udviklede mere farve. Herefter fortsatte vinifikationen, og i januar kunne Lorenzo parkere tanken udenfor og bede om lidt let nattefrost. Det kom i begyndelsen af februar, og vinen leverede en del bundfald. Efter endt filtrering med lergranulat, kunne vinen slut februar kommes på flaske og etiketeres.
Sugame Rosato er en karakterfuld rosé med en intens farve. Du får en smag af vilde jordbær, kirsebær og duften af roser. Frisk og lækker og absolut også en rosé, der kan matche lidt karakterfuld mad. En skøn ledsager til oste.