Om Vinimporten

Salget af mine vine går idag primært til HORESTA-kunder.
Jeg servicerer restauranter, caféer og vinbarer rundt omkring i Danmark.

Om Vinimporten

Et tilfældigt møde med en italiensk vinbonde blev startskuddet til Hargaard Vinimport, som siden 2005 har importeret økologiske vine til Danmark…

Under en sommerferie i Toscana i Italien besluttede familien Hargaard fra Thyholm sig for at køre et par kilometer væk fra campingpladsen i Chianti Classico vindistriktet og op ad bjergvejen. Målet var, som for så mange andre turister, at finde en lille lokal vingård og købe et par flasker vin med hjem til minde om feriestedet.

Med besøget i 2003 blev der skabt en tradition, for nu regnes der med danskerne hvert år, når druerne skal plukkes. Det er således blevet til et nært bekendtskab mellem de to familier – og en aftale om, at den tidligere kommis fra Hvidbjerg skulle arbejde på at få de italienske Chianti Classico vine på bordet i danske hjem, og at vinbonden selv skulle komme til Danmark og introducere dem. Det skete i januar 2005, og herefter har fragtmanden fået Toscana-Thyholm som fast rute.

Siden er der kommet mange andre vine på hylderne i importfirmaet i Floulev. Vinene er ikke længere kun italienske, men bl.a. også spanske, franske, østrigske, tyske og portugisiske. Fælles for dem er dog, at de alle er fremstillet økologisk og flere af dem efter biodynamiske principper. Og Bent har også ændret konceptet for, hvordan de økologiske vine finder vej til danskerne. Men selv om det primært er HORESTA-kunder, bliver det også til mange fortællinger om vinenes tilblivelse, når der laves smagninger rundt omkring i landet.

Hvert år deltager jeg i vinhøsten i Sugame. I 2015 var TV MidtVest med. Oplev i denne udsendelse stemningen i Sugame under høsten og ikke mindst venskabet mellem Miceli-familien og os.