Eudald Cepell Red
Historiske vine fra Penedes
Eudald er 9. generation, som driver Bodega Massana Noya i Penedes mellem Barcelona og Tarragona. Penedes er pakket ind mellem bjerge og havet og har dermed altid været et unikt sted for vinproduktion. Eudalds 30 hektar dyrkes nu igenøkologisk og biodynamisk, og ud over disse to fokuspunkter har Eudald defineret yderligere to grundregler for sin produktion: – en balance mellem mængden af frugt (udbytte) og blade på planten, så den optimale fotosyntese opnås. – restaffald i produktionen bringes tilbage til tilblivelsesstedet, som når stokken fx bringes tilbage til marken. Under gæringsprocessen af denne vin holdes temperaturen nede på 19 grader for at bevare frugten i vinen og for at undgå et højt tanninindhold. Vinen er kirsebærfarvet med blå toner, og den starter meget aromatisk i munden. Meget velbalanceret og behagelig eftersmag.
Gastronomi Gør sig godt med kyllingeretter, laks, Spaghetti Bolognese, pastaretter med tomat og grøntsager samt krydrede pølser.