CRÉMANT CUVÉE
5.generation har taget over
Det har været en fornøjelse at få lov til at støde på denne familie fra Alsace. Vi indledte vort samarbejde i 2014, og fra første snak var jeg sikker på, at jeg havde fundet en familie, for hvem deres produktion var en passion. Domaine Aimestentz er et familieforetagende, der nu har produceret vin i 5. generation. 5. generation er Joceline og Etiennes søn Marc, som har løftet arven og bærer de stolte traditioner videre samt endog udviklet huset. Der har ikke været brugt kemikalier i vinproduktionen siden 2004, og vinene bærer nu (og fra årgang 2010) den franske mærkning AB Agriculture Biologic. Denne Crémant Rosé er naturligvis lavet på den traditionelle metode, der bedst kendes som champagnemetoden. Druerne er plukket relativt tidligt for at sikre en høj syre og lav alkoholprocent.Efter 1. gæring tilsættes lidt sukker og gær, og 2. gæring sættes i gang. Dette for at sikre boblerne i den kommende Crémant. Gærcellerester samlet – i løbet af 12 måneder – nede i flaskehalsen, som nedfryses, hvorefter isterningen med gærresterne fjernes, inden der påfyldes lidt Crémant, og den endelige prop sættes i. Har, foruden sine delikate bobler, friske smagsnuancer af hindbær og røde bær. Perfekt som festens velkomstdrink eller sammen med desserter, sorbeter eller friske jordbær. Serveres afkølet mellem 5 og 7 grader.