DeAetna Rosato doc
Fra foden af Etna
Vine fra Sicilien kan være så mange ting. Etnavine er fx helt, helt anderledes end de tunge, mørke, nero d’avola-baserede rødvine. Etnavinene – både rosé, de røde og hvide – er klart mere mineralske, komplekse, elegante og endda relativt lette. Det skyldes i høj grad den sorte vulkanske jord, som indeholder både aske og sand, der giver lysere og lettet vine.
Nerello Mascalese er druesorten, der næsten er synonym med Etna Rosso. Navnet Nerello betyder den lille sorte, og Mascalese hentyder til området omkring byen Mascali på det østlige Sicilien ved vulkanen Etnas fod.
Nerello Mascalese druerne til denne rosé er dyrket på den sydøstlige side af Etna, nær Viagrande Catania. Planterne er 40 år gamle og der håndplukkes i begyndelsen af oktober. Verifikationen foregår ved kontrollerede temperaturer, for at bevare så megen udtryk fra mosten. Og vinen modner på ståltanke, hvor det fortsat er i kontakt med bærmen.
Denne Rosé har Etnavinenes fine mineralitet og syre. Der er tydelige aromaer af fersken og bær.