Grand Conseil, Cuvee Rene
5.generation sikrer fortsat udvikling
I dag er det Fanny, der står i spidsen for vinhuset Domaines Monbouche, som vi finder 5 km. Syd for Bergerac i kommunen Monbazillac. Og vi kan gå 5 generationer tilbage for at finde grundstenene i dette hus, som ud over lidt hvid og rosé mest fokuserer på de røde og de søde. Og det er i høj grad Fannys far – Rene, som har skubbet på udviklingen af de økologiske vine. De omlagde til Økologisk produktion i midten af 60’erne og frem mod hans pensionering i 2008 plantede han nyt, så fremtiden var sikret for Fanny. Og måske næsten som en hyldest til Rene Monbouche, har Fanny får år tilbage påbegyndt en årlig produktion af sin måske bedste vin, som så bærer navnet ’Cuvee Rene’. Vinen fremstår med en dybrød granatfarve med lilla nuancer. Der er en eksplosion af røde bær i næsen. I munden får man de dejligste bløde tanniner og en smuk og silkeagtig konsistens. Fremragende, aromatisk oplevelse. Fanny benytter sig aldrig af fadlagring til sine rødvine, da hun ønsker at bevare vinens friskhed.