Passato Barolo
Kongen af Piemonte
Bosio Familien i Piemonte arbejder med Regionens klassiske vine, men bringer også nyt ind i de store vine fra Nordvestitalien.
Nebbiolodruerne høstes i hånden i begyndelsen af oktober. Vinen er i kontakt med skindet i 15 dage og gæres derefter i ståltanke. Derefter lagres 50 % af vinen på 5000 liter slovenske egetræsfade og 50 % af vinen på franske Tonneaux (500 liters egetræsfade) i 36 måneder inden aftapning.
Nebbiolo har sin syre, og den har sin tannin. Det er ikke uden grund, at den – i hvert fald af Piemontesere – bliver kaldt vinens konge. Der er smæk på, og der skal vælges kraftfulde retter til, så vinen har noget at spille op af.
Der er, som i alle Nebbiolo baserede vine strejf af kirsebær, blomme, tobak, krydderier, vanilje og fad. Tanninerne er velafbalancerede og harmoniske