Stülb Riesling Süss
Til den med den søde tand
Riesling er en drue der kan og også bliver dyrket verden rundt. Grunden til at dette er muligt, er druens gode evne til at tilpasse sig klima og terroir. Den har oprindelse i Alsace i Frankrig, efterfølgende har den bredt sig til især Tyskland, der har Riesling som deres mest producerede vin. Sydtyskland står sammen med netop Alsace og Østrig for den flotteste og mest komplekse produktion af den delikate Riesling, og i de senere år er særlig de Tyske Rieslinger blevet garant for den mineralitet og spændstighed, som druen er kendt for. Vores vinbonde og ganske særlige ’håndværker’ Klaus Stülb har sin økologiske vinproduktion i sydtyske Zell-Kaimt i Mosel. Han har siden 1986 dyrket økologisk og har derfor været foregangsmand for at tænke miljø og bæredygtighed ind i vin på disse kanter. Han producerer desuden efter veganske metoder, hvor han f.eks. klarer vinene uden tilsætninger og blot ved hjælp af tid, og filtrering i store glasflasker.
Denne søde Riesling fra Klaus Stülb er sød. Lad det være sagt! Helt søde vine fremstilles også i stor stil på Riesling. Sorten er en af de få, der giver fremragende resultater, både som tør og sød vin. Og denne fra Klaus Stulb er et godt bevis. En reduceret gæringsproces har betydet lav alcohol og derimod et ikke ubetydeligt højt restsukkerindhold. Så absolut en vin til desserten – når der kræves en sød vin!