Cotes de Bergerac Moelleux
5.generation sikrer fortsat udvikling
I dag er det Fanny, der står i spidsen for vinhuset Domaines Monbouche, som vi finder 5 km. Syd for Bergerac i kommunen Monbazillac. Og vi kan gå 5 generationer tilbage for at finde grundstenene i dette hus, som ud over lidt hvid og rosé mest fokuserer på de røde og de søde. Og det er i høj grad Fannys far – Rene, som har skubbet på udviklingen af de økologiske vine. De omlagde til Økologisk produktion i midten af 60’erne og frem mod hans pensionering i 2008 plantede han nyt, så fremtiden var sikret for Fanny. Denne søde vin er resultatet af 2. plukningen hos Fanny. Første gang hun høster Semmillion-druerne, anvendes de til den friske hvidvin. Når de resterende druer har siddet endnu et par uger eller 3, plukker hun til denne vin. Da er druernes sukkerindhold i forhold til saft nemlig så meget større, at de søde vine kan laves. Når hun 2-3 uger senere plukker for sidste gang, er de tilbageblivende druer nærmest gået i opløsning. Men det bliver en fantastisk og langtidsholdbar Monbazillac. Denne livlige og sødlige vin dufter og smager af akaciehonning og mandler. En fed vin, som godt kan modstå lidt syre. Spis den derfor til fx rabarbærtærter eller andre desserter med lidt kant… eller nyd et glas helt uden forstyrrelse.. uhm.